Океанографик – най-големия аквариумен комплекс в Европа

Океанографик –  уникалното морско съоражение във Валенсия

Океанографик във Валенсия

Океанографик във Валенсия

Океанографик е най-големият аквариум, намиращ се в третият по големина град в Испания – Валенсия. Океанографик е уникално съоръжение от 12 постройки, имитиращи различни морски екосистеми. Тук ще станете свидетел на следните морски обитатели: скатове, акули, риби,тюлени, моржове. Шоуто на делфините определено си заслужава. Не се притеснявайте, че може да го пропуснете, тъй като представленията са няколко през деня.  Животински видове са над 500. Пресъздадени са Червено море, Средиземно море, Тропици, Океани и Антарктида. Общата сума на водата в аквариума Океанографик е около 24 млн. литра, а средната дълбочина е 10,5м. Океанографик представлява едно от най-красивите места в цял свят.

На кратко за историята на Валенсия

Градът е основан през 138г. пр. Хр. под името Валентиа Едетано от римляните, а маврите през XI в. го обявяват за  столица. Богатството на града идвало от търговия с фермерски продукти и коприна. Така Валенсия става  един от основните икономически и културни центрове на Европа. Столицата е богата на готически сгради и барокови църкви. Съвременна Валенсия неспира да процъфтява, доказателство за това е впечатляващият комплекс – Градът на изкуствата и науките.

Какво още да посетите във Валенсия?

За гостите на града е интересно да посетят и Зоологическата градина. Животинския свят е максимално близо до естествената си среда, а Вие ще се почувствате като на сафари. Не пропускайте да разгледате  Базиликата на Девата с невероятна панорамна гледка към цяла Валенсия и парка – „Градината на Турия“. В разходката си включете непременно Ла Лоня – старата копринена борса, която е една от най-значителните готически постройки в Европа. Гостите на града не си тръгват преди да посетят красивата плажна ивица на Валенсия. Посетете средиземноморската перла Валенсия. Потопете се в океанския свят на най-емблематичната забележителност Океанографик и си подарете остъклената версия на живота в океана.

Самолетен билет до Валенсия и хотелско настаняване.

Посещението на Валенсия може да Ви излезе на достъпна цена, ако се снабдите на време със самолетен билет. Пълното име на летището е Валенсия Манисес (Valencia Manises) с IATA код: VLC. Намира се само на 8 км от града. Директен полет от София до Валенсия ще намерите тук.

Тук се предлага богат избор от хотели за Вашия приятен престой във Валенсия. Не чакайте да се изчерпят евтините хотелски стаи, а резервирайте онлайн още сега.