Алфама – магията на стария квартал в Лисабон

Алфама – най-атрактивния и стар квартал в Лисабон

Алфама е най-стария квартал на Лисабон (Португалия), оцелял след  земетресението 1755г.  Лисабон е основан от финикийците, завладян от маврите, възкръснал след две земетресения, но запазил духа на миналото!  Подарете си   разходка до страната на великите мореплаватели. Резервирайте самолетен билет от София до Лисабон тук. На  арабски името му  означава – фонтани или извори. В миналото Алфама е бил жилищен район за благородници, а днес  е населен с рибари и занаятчии. Кварталът се намира на хълм, а  до него пътува трамвай 28, който е атракция за града.

Атрактивния трамвай 28 до квартал Алфама в Лисабон

Атрактивния трамвай 28 до квартал Алфама в Лисабон

При разходката си ще се насладите на живописното крайбрежие, на кацналия върху един от седемте хълма на Лисабон. От тук се вижда нос Кабо да Рока – края на европейският континент и необятния Атлантически океан. Пред погледа Ви е търговското, пътническо и круизно пристанище. От него тръгва експедицията на Васко да Гама и стига чак до Индия. На хълма е разположен замъка „Свети Георги“. Заедно с Лисабонската катедрала, те са основни забележителности в Алфама. Кварталът привлича с чара си безброй посетители.

Най-автентичното усещане за Алфама, ще получите ако се разходите из тесните  улички с  къщички, таверни, магазинчета и кафенетата. В заведенията в Алфама ще опитате традиционната зелева супа,  пастата с яйчен крем,  рибата сардина и  бадемовите бонбони. Всичко това е гарнирано с прочутото вино „Портвайн“ и ритмите на традиционната музика „фадо“.

Какво още да посетим и разгледаме в Лисабон?

Гостоприемните португалци притежават съкровищница от цял куп забележителности. Туристите не пропускат: кулата „Белем“,  паметникът на Откривателите, манастирът „Свети Жером“, зоологическа градина, Океанариума, статуята на Христос. Минете по моста на Васко да Гама, който е най-дългия мост в Европа. Списъкът продължава с величествените  дворци „Ажуда“, „Сао Бенто“,  и „Кейлуж“. Качете се на круизното корабче по брега на река Тежу.  Панорамата е фантастична за човешките сетива. Запазете хотел за Вашия престой в Лисабон.