Шоколадовия музей в Кьолн

Шоколадовия музей земен рай за любителите на най-сладкото изкушение

Шоколадовия музей в Кьолн

Шоколадовия музей в Кьолн

Единствен по рода си в цял свят шоколадовия музей е открит на 31 октомври 1993г в град Кьолн (Германия). Доктор Ханс Имхоф е основател на музея след фалита на фабрика за шоколад, намираща се на бетонен полуостров на река Рейн. При създаването му стойността е  възлизала на 53 мил.марки. Площта е 2000 кв.м. и днес е известен под името –  Lindt Imhoff. Шоколадовия музей е построен от кирпич и стъкло във формата на кораб със стъклена кабина. В наши дни не е производствено предприятие. Той събира и пази експонатите, описва процеса на производство, машините и суровината до получаването на шоколада.

Разгледайте богатия избор на хотелско настаняване в Кьолн.

Вътре има кино за реклама, изложба за машините, експонати от порцеланови сервизи, кафе сладкарница и магазин. От него може да си закупите шоколадови изкушения.

От входа Ви преследва аромата на шоколада, а на края шоколадовия музей черпи гостите си с вафлени корички потопени в горещ шоколад. Удоволствието е върховно. От 3 метровия  фонтан потича около 200л. течен шоколад за направата на експонати и за почерпка на посетителите.

Шоколадовия музей

Шоколадовия музей

Шоколадовия музей  има голяма оранжерия с височина 10м. със засети кофеени и какаови дървета, от чийто семена се извлича суровината за лакомството. Така в него се показва целия цикъл на производство на шоколадовото изкушение. Също така може да си направите сладка снимка в музея. Няма по-добър подарък от хубавия шоколад, наричан още „храната на боговете или още „хормона на щастието“.

За да посетите шоколадовия музей и опитате експонатите му резервирайте евтин самолетен билет до Кьолн тук