Pисковано ли е пътуването със самолет?

Има ли опасност, когато летим със самолет?

Опасно ли е да се лети със самолет

Опасно ли е да се лети със самолет

Въпреки че статистиката ще докаже противното, пътуването чрез самолет все още се смята от мнозина за рисковано начинание. Поровим ли се обаче малко по-дълбоко в тези интересни факти, пътниците, могат да започнат да вярват, че той е едно от най-безопасните транспортни средства в света в съвремието ни.

Статистически е много по-вероятно човек да бъде убит преждевременно от кучешко ухапване, ужилване от пчела или светкавица, отколкото да умре в един фатален инцидент със самолет. Превоза на пътници чрез самолети е очевидно една от най-безопасните възможности за транспорт по ред причини.

Още за сигурността при пътуване със самолет

Ставането на пилот на гражданска авиация е изключително трудно, скъпо и дълго за получаване на възможност за управление на самолет. Другите водещи членове на всеки полет са диспечерите. Тези мъже и жени на практика са отговорни за всички нас във въздуха едновременно. Тяхното обучение също е изключително тежко и пресявката им е жестока. Те също биват контролирани много внимателно и прекарат около 5 часа от 8 часова смяна действително пред апаратурата за контрол върху трафика.

Струва се да се знае, че почти всяка система на самолетите има резервна алтернатива, която може да поеме всички задачи, в случай че основната система се провали. Има и двама пилоти, най-малко два двигателя, два до три автопилота, два инженера и около 3 отделни компютъра, които са в състояние да се справят с всяка една ситуация по време на полета в случай на авария.

Механичната изправност на самолетите се проверява изключително строго. Всеки един час във въздуха е съпроводен с 12 часа поддръжка на земята.

Всеки полет е съпроводен с предварителен план, който се одобрява от съответните контролни институции, като се предоставя магистрала, широка 16 километра, в която никой друг самолет няма право да лети.

Съпоставка на смъртност от различни причини, ще докаже, че страхът ни в повечето случаи е силно необоснован. Вероятности за възможен фатален край.

  • Авиация: 1 на 7 мил
  • Ужилване от пчела: 1 на 5,5 мил
  • Удар от светкавица: 1 на 1,9 мил
  • Пушачи (30+ годишна възраст): 1 на 600
  • Сърдечно-съдови заболявания: 1 на 2

Резервирай своя промоционален самолетен билет тук.