Блясъкът на Мулен Руж – атракция за ценители

Мулен Руж – най-старото нощно развлекателно заведение в Париж

Мулен Руж

Мулен Руж

Парижкото кабаре Мулен Руж или още известно като „Червената мелница“ представлява модерен нощен клуб. Намира се до Плас Пигал – квартала с червените фенери Монмартър. На покрива на сградата има червена мелница, а оттам произхожда и второто му име. Създател на Молен Руж е Жозеф Олер, а постът – мениджър се заемал от Шарл Зидлер. Двамата господа на шега наричали кабарето: Дворец на жените. Пикантното заведение е открито на 6 октомври 1889г. в чест на световното изложение в Париж.

Дестинацията предлага емблематичния танц „кан-кан“ в изпълнение на красиви дами. Участничките отговарящи на високите критерии за височина, визия, силует и преди всичко дълги крака, танцували по музика на Офенбах. Неповторимата магия на Мулен Руж привличала не само богатите, но кабарето се посещавало и от по-обикновени хора. През 1915г. избухва пожар, заведението е почти унищожено и по-късно отново възстановено.

Ако и Вие имате желание да изпаднете в транса и магията на шоуто, то резервирайте си самолетен билет до следните летища: летище Париж Шарл дьо Гол (CDG), летище Париж Орли (ORY) и летище Париж Бове Тиле (BVA).

Световно известни артисти на сцената на Мулен Руж

От самото начало кабаре Мулен Руж привличало най-известните световни звезди от цял свят за участие в шоуто: известната Мистинге, балетмайсторката Дорис Хюг с нейните момичета. За гордост на българите тук е играла българката Теодора (Фео) Димитрова Мустакова-Генадиева. На сцената на кабарето са пеели великите: Елтън Джон, Жан Габен, Лайза Минели, Ив Монтан, Франк Синатра и Едит Пиаф. Няколко филма са симани за Мулен Руж, като посдения с участието на Юън Макгрегъри и Никол Кидман печели номинациите „Оскар“.

Уникалните представления са с по два спектакъла на вечер, 365 вечери се пълни на макс. Годишно Мулен Руж посреща около 600 000 посетители, а залата побира 850 души. Може да се каже, че шоуто представлява нещо като музей и нощен клуб на предизвикателството. Фотографирането е забранено. Тук може да резервирате онлайн хотел в Париж.