Плажовете на Аликанте – гаранция за перфектна ваканция

Плажовете на Аликанте – поглезете се на бялото крайбрежие на Испания

Плажовете на Аликанте

Плажовете на Аликанте

Плажовете на Аликанте привличат хиляди туристи с чистия бял пясък, със спокойното море и многото слънце. Аликанте е красив град разположен на живописното крайбрежие на Коста Бланка или още – Бялото крайбрежие. Курортът играе важна роля за почивката на много туристи. За испанците това е райския бряг с най-добрите пясъчни плажове.

Най-впечатляващ от плажовете е плажът Сан Хуан (Playa de San Juan). Той се намира на 7 км. от Аликанте и до него се пътува с трамвай и автобус. Плажната му ивица е пясъчна и е дълга около 2900 м. Тук вълните са умерени, пясъкът е чист, а плажът чудесен за семейна почивка с деца. На туристите се предлагат чадъри, шезлонги и хамаци под наем, барове, ресторанти и детски развлекателни площадки.

Следващият от плажовете e Ел Постиге (Platja del Postiguet). Разположен е в подножието на хълма Бенакантил само на 3 км в северна посока от Аликанте. Тук може да разгледате и известната крепост Санта Барбара, построена на три нива. От нея се простира красива гледка чак до Бенидорм. По живописната крайбрежна улица множество барчета и кафенета предлагат на туристите приятна атмосфера. В края на юни се провежда празник на Сан Хуан с лазарно шоу и фойерверки.

Градският плаж Урбанова (Playa Saladares Urbanova) се намира на 10 км южно от Аликанте. Плажът предлага възможности за практикуване на водни спортове, а също така и много барове и ресторанти.

Чудесно място за почивка е малкия остров Табарка (Tabarca). Той се намира на 19 км от Аликанте и е обявен за морски резерват. Островът е малък като територия и може да бъде обиколен за около час. Ще откриете автентично рибарско селище с пъстри къщи и тесни улици, с централен площад и кладенец. Островът предлага красиви плажове и заливчета, а по морските алеи ще се натъкнете на малки ресторантчета, които ще Ви предложат богато изобилие на морски дарове.

Как да достигнем до Аликанте?

Тук ще Ви предложим различни варианти за самолетно пътуване до Аликанте. Последвайте линка и открийте евтин самолетен билет до Аликанте.

В уютен 423-метров залив е разположен пясъчния плаж Ла Албуферета (La Albufereta). Намира се в североисточната част на Аликанте. Ивицата е красива със спокойни води и златист пясък. Плажът е заобиколен от доста жилищни сгради. Предлага детски развлекателни площадки, подходящи за почиващи с малки деца.

Не пропускайте великолепния плаж Алмадраба (Playa de la Almadraba). Той е с дължина 750 м. и широк 6 м. Заливът е затворен, морето тук е много плитко и спокойно. Плажът е много подходящ за релаксираща почивка, тъй като не се посещава от много хора.

Къде да отседнем в Аликанте?

Курортния град предлага голям избор от хотелско настаняване. Разгледайте нашите предложения. Тук има за всеки вкус – както евтини еднозвездни хотели в Аликанте, така и висококатегорийни хотели в Аликанте.

В близост до Аликанте са градовете Ел Кампело и Бенидорм. Ел Кампело е известен с рибарското си пристанище и рибния си пазар, а Бенидорм е модерен курорт, прочут с меката на развлеченията и нощния живот.

Изберете плажовете на Аликанте за своята почивка. Те ще Ви предложат плаж, сиеста, романтика и вкусна храна – гаранция за добра ваканция.