Таормина на о.Сицилия Ви очаква

Посетете чаровната туристическа дестинация Таормина на остров Сицилия в Италия

Таормина на остров Сицилия (Италия)

Таормина на остров Сицилия (Италия)

Таормина се намира на най-големия остров в Средиземно море – Сицилия. Островът е с площ около 25 хил. кв. км., чийто брегове се мият от трите морета: Средиземно море, Йонийско море и Тиренско море. От Апенините го дели Месинския пролив, а 135км. го делят от Африка. Островът е дом на близо 5 мил. души, занимаващи се с земеделие и туризъм. Италианската перла привлича всяка година хиляди туристи. Величествената планина Етна и великолепните кристални води на острова подаряват незабравими спомени и неповторимо усещане у всеки посетител. Красивия остров предлага на посетителите си уникална природа, чудесна кухня и хубаво вино. Прав е Гьоте, като казва че Сицилия е душата на Италия. Няма съмнение, че столицата Палермо е най-колоритния град, съчетаващ модерното с тайнственото.

Днес популярната туристическа дестинация представлява съвкупност от древното наследство и модерното съвремие – красиви пътища, луксозни хотели, въжена линия и всички предизвикателства, задоволяващи и най-взискателния турист.
Не пропускайте да посетите най-интересните места като: Храмът Конкордия в Агридженто, Долината на храмовете, чийто статуи се осветяват при изгрев слънце. Тук са и уникалните по геология и топография Липарски острови, намерили място в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО.

В средновековния град Ериче ще разгледате Замъка на Венера. Градът се е запазил непокътнат от съвременната цивилизация, а гледката е фантастична. До него се стига с кабинков лифт. Списъкът продължава с катедралата в Монреале, с катедралата в Ното, с вековния град Сиракуза, с красивото природно явление – вулкана Етна. Етна се извисява на 3330м. над острова. Изригванията притесняват жителите на острова, заради което той се наблюдава 24 часа в денонощието. Екскурзията до кратера на вулкана е истинско приключение. Тук може да потърсите удобно за Вас хотелско настаняване.

Какво да посетим и разгледаме в Таормина?

Несъмнено обаче, най-известния морски курорт в Сицилия е Таормина. Градът Tauromenion се основава от гърците в 358г. пр. н. е. Разположен е на 200 метра над морското равнище. В Таормина живеят около 11 000 души. От Таормина може да вземете кабинков лифт до морския курорт Мазаро. Тук най-голямата забележителост е древния римски театър. В него се провеждат различните фестивали и дни на културата. Освен театъра интерес представлява градския парк и крепостта на хълма, от която се разкрива уникална гледка.

Курортът Таормина предлага богата история, красиви плажове и уникално съчетание на римска, гръцка и средновековна архитектура. За този исторически и архитектурен шедьовър, красиво кацнал на връха на Монте Тауро Мопасан е казал: „Този, който има само един ден в Сицилия, вероятно ще попита къде да го прекара. Ще отговоря без колебание: в Таормина”. Таормина е наричана още – Италианското Монте Карло. Безбройните кафенета и ресторанти с красива панорамна гледка към плажа и морето и Етна предлагат на хилядите посетители само експресо кафе и никога чай. Тормина често е посещавана от видни личности, допринесли допълнително за славата на този рай на брега на Средиземно море.

Сезонът е от Великден до октомври, като пиковия сезон е през август. Празникът на града е 9 юли, когато се почита Свети Панкраций. Ежегодно в града се провежда филмов фестивал.Задължително се разходете по крайбрежието на Наксос и красивата плажна и ивица във вид на малко сърце. Където и да решите да отседнете морето винаги е пред Вас, а слънцето над Вас. Резервирайте си евтин директен полет от София до Катания. С автобус може да достигнете до Таормина, като разстоянието е само 60км.