Цветният часовник в Женева – доказателство за прочутата швейцарска точност

Цветният часовник в Женева

Цветният часовник в Женева

Цветният часовник в Женева е часовников механизъм сътворен през 1955г. Той се намира в Английската градина на Женевското езеро. Изобретението е дело на часовникар от Нюшател. Поддръжката му се финансирана от Съюза на швейцарските часовникари, като доказателство за родното място на швейцарските часовници.
Атрактивната визия на цветния часовник, за чийто декорация са използвани около 6500 цветя, привлича всеки турист посетител да свери и своя часовник с прословутата швейцарска точност.
Секундите на тиктакащия механизъм се отмерват с най- дългата стрелка в света – 2.50м. Обиколката на цветната окръжност е 16м., а диаметъра и 5м. Всеки сезон цветята се подменят, а цветния часовник винаги отбелязва времето с швейцарска точност.

Огромна армия от озеленители полагат необходимите грижи, които от 2002г. прибавят допълнителни нови 8 циферблата допълващи визията на цветния часовник. За работата на часовниковия механизъм се използват биологичните ритми на растенията и цветята които се отварят и затварят по различно време на деня.  Механизмът на цветното творение е скрит под цветна композиция, а циферблата има най-малката цветна градина. Изящната композиция в комбинация от елементи на техниката, озеленяване и дизайн карат Английският парк да се гордее с цветния си часовник – символ на женевските майстори часовникари.

Осем цветни концентрични кръга отмерват с прецизна швейцарска точност негово Величество времето, с помощта на цъфналите сезони цветя. Този шедьовър на технологията и изкуството е символ на перлата на Швейцария – Женева.
Шоколадовата „Столицата на мира” е прегърнала тихите води на Женевското езеро и величествените Алпи, като предлага на посетителите си природни красоти, 22 седалища на международни организации, Европейската централа на ООН, Международния музей на Червения кръст. Женева е третия европейски финансов център след Лондон и Цюрих.
Ако желаете да сверите и Вашия часовник със цветния часовник в Женева не се колебайте ние ще да Ви помогнем да направите Вашата резервация за самолетен билет.